Jornada participativa i lúdica

27 novembre 2021, Ca n’Escarrinxo, Pollença

 

Dissabte 27 de novembre es va celebrar la primera de les actuacions participatives previstes en el marc del procés de deliberació ciutadana Imagina Ca n’Escarrinxo.

Aquesta jornada, oberta a tota la ciutadania del municipi, tenia l’objectiu de recollir propostes, idees, expectatives, interessos i sentiments que evoca Ca n’Escarrinxo, de manera que se’n pugui obtenir una fotografia sobre lo que el poble espera que aquest espai esdevingui.

Un centenar de persones va assistir i participar a la jornada que va tenir lloc al propi espai durant el matí. Entre elles, famílies amb infants que gaudiren de les activitats infantils proposades així com persones interessades en implicar-se amb el seu futur.

 

La jornada va començar a la Plaça de l’Almoina amb un Cercavila organitzat pels Xeremiers Orats que va finalitzar a Ca n’Escarrinxo. Un cop allà, la gent participant va trobar distintes estacions participatives que tenien la intenció de recollir informació de temàtiques diferents:
• Un mapa que analitzava els accessos i la mobilitat usada.
• L’estació de la identitat, on es demanava què significava Ca n’Escarrinxo pel poble.
• L’Estació de la proposta d’activitats.
• L’Estació de la proposta d’espais.
• Espai infantil on es demanava als nins i nines que dibuixessin què voldrien trobar en venir a aquest espai.
A més, l’Associació de músics de Pollença amenitzaren la jornada amb jazz i blues i l’associació Cap de Fibló va dinamitzar l’activitat infantil Circaire, on els infants aprenien a fer circ. Finalment, es va servir una picada i refresc.

La informació recollida per les facilitadores, serà analitzada i valorada pel comitè tècnic de l’Ajuntament a fi de destriar-ne les opcions viables, les quals seran objecte de reflexió per part de les taules de persones ciutadanes escollides per sorteig cívic, que es convocaran durant el mes de febrer-març.

ASSEMBLEA CIUTADANA PER SORTEIG CÍVIC

 

L’Ajuntament de Pollença, amb línia amb el seu reglament de participació ciutadana i en la seva intenció de potenciar la inclusió de la ciutadania i societat civil com una manera de governar més col·laborativa, transparent i democràtica, en una societat de cada cop més exigent i informada, convida a:

– 21 persones ciutadanes i suplents,

– Entitats culturals i educatives, 

Per mitjà del sorteig cívic, un procediment a partir del qual se selecciona a un grup de persones aleatòriament dintre d’una població referent perquè puguin conformar una Assemblea ciutadana per parlar sobre Ca n’Escarrinxo.

PUNTS CLAU DE L’ASSEMBLEA: 

1. Reunir-se, debatre a partir d’un debat informat i presentar recomanacions sobre el seu parer davant de les institucions públiques.

2. Formada per persones no associades a cap entitat o partit polític, amb edats, gènere i territoris distints. Pot ajudar a reduir possibles visions «sectorials» i oferir un canal directe on expressar opinions i necessitats.

3. Escollida per sorteig cívic d’acord amb els següents criteris:

– (a) la població per a la qual estan treballant i que representaran. 

– (b) criteris demogràfics bàsics: o Edat o Gènere o Representativitat territorial.

 4. Dos dijous del mes de maig, concretament: 

          -dia 19 a les 18h fins les 20h: informació i deliberació de propostes. 

         -dia 26 a les 18h fins les 20h: decisió.  

 

FASE PARTICIPATIVA

Jornada participativa i lúdica

(REALITZAT)

Lloc: Ca’n Escarrinxo

Dia: 27 de novembre de 10h a 14h

Objectiu: Aportar propostes

Qui: Obert a tota la ciutadania

Activitats:

Cercavila des de la Plaça de l’Almoina a Càrrec de Xeremiers Orats

Activitats de Circ infantil a càrrec de Cap de Fibló. Apuntar-se a mediadora@ajpollenca.net

Ambientació musical de Jazz i Blues a càrrec de l’Associació de Músics de Pollença (AMP)

Taula de reflexió ciutadana

Lloc: Per definir

Dia: Dijous 19 de Maig 2022 , de les 18h a les 20h;

Dijous 26 de Maig 2022, de les 18h a les 20h

Objectiu: Reflexionar i decidir sobre el model d’espai més idoni

Qui: 21 persones ciutadanes escollides per sorteig cívic que representen la tipologia de població del municipi en funció de les seves característiques demogràfiques més entitats culturals/educatives 

APUNTA’T  AQUÍ